Kiertoliike 2017 -tapahtuman aiheena on väliaikaisten yhteisöjen sietämätön keveys. Ohjelman aikataulu on rakennettu niin, että aikaa ja tilaa on jätetty erityisesti keskustelulle, osallistumiselle ja kohtaamiselle. Virtuaalisuuden sijaan Kiertoliike 2017:ssa ollaan läsnä ja paikalla. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna New Performance Turku Festivalin yhteydessä, joten itse ohjelmakin on tällä kertaa tietoisesti muodoltaan performatiivinen.

Ota aikaa, hengitä, valitse mieluisa paikka tilassa ja liity muiden seuraan. Ota lasillinen ja purtavaa. Mikä on mielimaisemasi tai missä maisemassa haluaisit olla – asetu siihen ja anna Kiertoliikkeen viedä sinut kohti uusia tuulia ja ajatuksia. Millaisia yhteisöjä sinä haluat rakentaa?

Kiertoliikkeen moderaattoreina toimivat taide- ja kulttuurihistorioitsija, tutkija, tietokirjailija ja kulttuurihallinnon ja -politiikan asiantuntija Hanna-Reetta Schreck sekä Satakunnan esitystaiteen läänintaiteilija  ja performanssitaiteilija Maire Karuvuori (Marika Räty).

 

 

6.10.2017 Perjantai

11.00-14.00 Piknik vallan ytimessä
Sis. keynote Jaakko Blomberg ja lounas.

Luvassa kolmen tunnin kudelma tunnelmointia, musiikkia, piknikkiä, välisoittoja ja väliaikaista yhteisöä.

Valtion Virastotalo (Itsenäisyydenaukio 2)

14.00-17.30 Why Bother?
Sis. Keynote Scottee (UK) ja pienryhmäkeskustelua presidentiaalisessa seurassa.

Lupa tilittää: mikä mättää tanssin kentällä? Onko yhteisö ratkaisu? Valtakeskittymien rooli? Miksi teet taidetta? Scottee kääntelee valta-asetelmia. Kuka on asiantuntija?

Valtion Virastotalo (Itsenäisyydenaukio 2)

19.00-20.30 Kaupungin vastaanotto
Sis. fine dance, dining, director – and you!

Turun pääkirjaston Tieto-osasto (Linnankatu 2)

21.00-02.00 Friday Festival Club: Hullabaloo
New Performance Turku Festivalin ja Kiertoliikkeen yhteinen festariklubi. Yhdistelmä taidetta ja illanviettoa, tanssia, bileitä ja ajatusten haastamista! New Performance Turku Festivalin taiteilijat toteuttavat illan aikana kabaree-hengessä ja Kiertoliike-tapahtuman teeman mukaisesti ohimeneviä ja eri puolille tilaa ilmestyviä esityksiä. Fuck the pysyvyys!

Kåren (Hämeenkatu 22)

7.10.2017 Lauantai

 

10.00-15.00 Puhetta, perusteluja ja kiertoilmaisuja
Sis. Kissat pöydälle, PRKL! ja lounainen performanssikävely OCCUPY AURAJOKI!

Kissat pöydälle, PRKL! -väittelyssä osallistujat puolustavat heille annettua väitettä – olivatpa oikeasti mitä mieltä tahansa! Kulloisestakin aiheesta väitellään antiikin filosofien hengessä: kiihkeästi, mutta omat väitteet hyvin perustellen.

Lisäksi New Performance Turku Festivalin Occupy Aurajoki eli Turun jokirantamaiseman taiteellinen, performatiivinen haltuunotto!

Kåren (Hämeenkatu 22)

15.00-17.00 Loppuhuipennus
Sis. Maija Hirvasen esitysluento taiteesta ja rakkaudesta sekä loppuHuipennus

Taide ja rakkaus on Maija Hirvasen koreografinen luentoesitys, jonka materiaalina on rakkaus, monissa muodoissaan. Miten tehdä ja esittää rakkautta? Mikä on rakkauden osa taiteessa?

Lopuksi Kiertoliikkeen ohjelmallinen loppuHuipennus!

Kåren (Hämeenkatu 22)

Kiertoliike Extraplus -ohjelma

 

30 Kiertoliike-tapahtumaan mukaan ilmoittautunutta pääsee sunnuntaina 8.10.2017 vierailulle Saaren kartanoon, jossa tarjolla aamiaista. Lähtö Linnankatu 24 pihasta klo 10, takaisin tullaan n. klo 13:ksi.

Aamiaisen aikana toiminnanjohtaja Hanna Nurminen esittelee kartanon toimintaa. Sitova ilmoittautuminen 22.9. mennessä osoitteeseen info@l-tanssi.fi . Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Ohjelman muutokset mahdollisia.

Muuta ohjelmaa

 

5. ja 8.10. Turussa tapahtuu

Ohjelmaan on koottu paikallista tanssitarjontaa 5.-8.10 väliseltä ajalta. Turussa tapahtuu -ohjelmaan voit tutustua tästä

 

Lauantaina 7.10. klo 21.00 New Performance Nights: Riot-klubi

Huippusuositut New Performance Nights -klubit tarjoavat matalan kynnyksen performanssi- ja esitystaiteeseen tutustumiselle. Klubien aihepiiriä leimaa yhteiskunnallinen lähestymistapa. Illassa taiteellinen ja tieteellinen ajattelu avaavat erilaisia näkökulmia ajankohtaiseen teemaan performanssien, luennon ja musiikin muodossa. TEHDAS Teatteri

Muuhun New Performance Turku Festivalin ohjelmaan voit tutustua festivaalin sivuilla http://newperformance.fi/

 

Pin It on Pinterest

Share This