Kiertoliike 2021 ohjelma on julki ilmoittautuminen alkaa 31.5.

Seitsemättä kertaa pidettävä tanssin ammattilaistapahtuma Kiertoliike 2021 järjestetään hybridi-tapahtumana Kokkolassa 8.-9.10.2021, Kokkolan talvitanssit -festivaalin yhteydessä. Tapahtuman teemana on Mitä nyt? Pandemian jälkeinen todellisuus. Aiheeseen syvennytään keynote-puhujien, keskusteluiden, case -esimerkkien ja kokemisen kautta. Tapahtumapaikkana toimii Keski-Pohjanmaan konservatorio josta korkealaatuisen striimauksen kautta kaikki voivat osallistua tähän tärkeään ja hyvin ajankohtaiseen foorumiin.

Tapahtuman keynote-puhujina ovat tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpää, tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi sekä kansainvälisen Mycelium-verkoston jäsenet.

  • “Tämän vuoden Kiertoliikkeessä pureudutaan hyvin ajankohtaisiin kysymyksiin tanssin ammattilaisten työnkuvista, toimintaympäristöistä ja -muodoista. On tärkeää yhdessä pohtia ja keskustella tulevaisuuden näköaloista ja myös pandemian aiheuttamista muutoksista.  On teemaan sekä tähän aikaan sopivaa toteuttaa tapahtuma Kokkolassa, ja tehdä se ajan hengessä: hybridinä, monimuotoisena, toimijalähtöisenä ja rehellisenä meidän kaikkien tarpeille. ” Avaa Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Annika Sillander.

Otto Tähkäpää on historian- ja tulevaisuudentutkija, joka on kiinnostunut osaamisen ja oppimisen merkityksestä yhteiskunnallisissa murroksissa. 

Kirsi Törmi on toiminut yli kahdenkymmenen vuoden ajan tanssitaiteen parissa laaja-alaisesti tanssija-koreografina, tuottajana, tutkijatohtorina sekä taiteellisena johtajana (Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festivaali, Routa Company). Törmin erityisosaamisalueita ovat taiteen osallistavat ja vuorovaikutteiset prosessit sekä työhyvinvointiin liittyvät prosessit, luennot ja koulutukset. Kirsi toimii myös työnohjaajana ja hahmoterapeuttina Väestöliitossa.

Kansainvälinen Mycelium -verkosto tuo yhteen tanssin organisaatioita ja ammattilaisia Pohjois-Norjasta, Pohjois-Skotlannista, Liettuasta sekä Suomesta. Verkosto tutkii ja tukee haja-asutusalueilla työskentelevien tanssin ammattilaisten sekä organisaatioiden toimintaa. 

Taiteilijakeskustelut avaavat työn ja työskentelyn eri todellisuuksia tanssin ammattilaisten näkökulmasta, case-esimerkkien ja moniulotteisten kokemusten kautta. 

Kiertoliike on lunastanut paikkansa tanssin kentän foorumina, joka kokoaa toimijoita yhteen lajiin ja taustaan katsomatta jakamaan, kuulemaan ja keskustelemaan. Tapahtumaa on kehitetty aiempien vuosien palautteen pohjalta ja yleisen turvallisuuden vuoksi tapahtumaan on myös tänä vuonna mahdollisuus osallistua etänä. Tapahtuman ohjelma yksityiskohtineen tarkentuu kesäkuussa.

Tapahtuman ohjelmasta vastaavaan sisältötyöryhmään kuuluvat Kokkolan talvitanssit festivaalin taiteellisen työryhmän jäsenet tanssitaiteilijat Hanna Korhonen ja Eleni Pierides, Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Annika Sillander, tuottaja Anni Fahler, Routa Companyn / Pohjoisen tanssin aluekeskuksen tuottaja Miia Kauppinen, Tanssin talon ohjelmistopäällikkö Mikael Aaltonen, yhteyspäällikkö Mirva Tamppinen sekä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti, yleisötyövastaava Katja Kirsi.

Kiertoliike-tapahtuma järjestetään vuonna 2021 seitsemättä kertaa. Kiertoliike taiteilijoita haettiin mukaan tapahtumaan neljättä kertaa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Tanssin talo ja tanssin aluekeskusverkosto. Vuonna 2021 päävastuullisena järjestäjänä toimii Pohjanmaan tanssin aluekeskus. 

Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa ma 31.5.2021 osoitteessa www.kiertoliike.tanssintalo.fi. ja on auki 12.9.2021 asti.

Ohjelma:  www.kiertoliike.tanssintalo.fi

Lisätietoja

Annika Sillander,
Pohjanmaan tanssin aluekeskus,
annika.sillander@pohjanmaantanssi.fi