Kiertoliike 2018 -tapahtuman aiheena on tanssin tekijät yhteiskunnallisina vaikuttajina. Teemaa tarkastellaan sekä taiteen tekemisen että muiden alojen vaikuttujien näkökulmasta. Taiteen vaikutus ihmisiin, sote-puolelle ja kulttuurihyvinvointiin on tanssin kentällä itsestäänselvyys. Mutta yhteisten asioiden lobbaus, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, vaikuttaminen rakennetasolla mm. resurssit, linjaukset, käynnissä oleva vos-uudistus jne. on vaikeaa ja tähän haetaan menestystarinoita, hyviä vaikutuskäytäntöjä sekä uusia ideoita vuoden 2018 Kiertoliikkeessä.

Kiertoliike Tampere pohtii miten toimia yhteiskunnassa, jossa tanssi on kielletty, miten taide muuttaa maailmaa ja meitä, mikä on sen merkitys ja miten taiteen vaikuttavuutta voisi vahvistaa. Lisäksi keskustellaan muiden alojen vaikuttajien kanssa vaikuttamisen muodoista ja tavoista ja päästään suoraan toimintaan Kiertoliike-taiteilijoiden kanssa.

Tapahtuma järjestetään Tanssivirtaa Tampereella -festivaalin yhteydessä.

Kiertoliikkeen moderaattoreina toimivat taide- ja kulttuurihistorioitsija, tutkija, tietokirjailija ja kulttuurihallinnon ja -politiikan asiantuntija Hanna-Reetta Schreck sekä esitystaiteen läänintaiteilija  ja performanssitaiteilija Maire Karuvuori (Marika Räty).

Vuoden 2018 Kiertoliikkeen sisältötyöryhmään kuuluvat Tomi Paasonen (Itä-Suomen tanssin aluekeskus), Matti Paloniemi (Pohjoinen tanssin aluekeskus), Samuli Roininen (Tanssiteatteri MD / Tanssivirtaa Tampereella), Piia Kulin (Sisä-Suomen tanssin aluekeskus), Emilia Hänninen (Tanssin talo) sekä tanssitaiteilijat Diina Bukareva ja Hanna Kahrola (Sisä-Suomen tanssin aluekeskus).

 

 

24.5.2018 Torstai

9.00-10.00 Ilmoittautuminen ja aamiainen

Pakkahuone (Tullikamarin aukio 2)

10.00-13.30 Kielletty tanssi
sis. äänenavaus Arla Salo, puheenvuoro Sina Saberi (englanninkielinen) ja lounas

Virittäytyminen ja äänenavaus kouluttaja, musiikkipedagogi Arla Salon johdolla. Tanssitaiteilija Sina Saberin (Iran) Prelude-esitys ja puheenvuoro. Miten toimia taiteilijana yhteiskunnassa, jossa ilmaisunvapautta rajoitetaan? Saberi puhuu sallitun ja harmaan alueen välimaastossa liikkumisesta, ja avaa laajemmin ajatuksistaan taiteesta populismin aikakautena. Mikä on taktikoinnin suhde uskottavuuteen, todennäköisyyteen ja mitkä ovat sen mahdollisuudet?

Pakkahuone (Tullikamarin aukio 2)

13.30-16.00 Vapaus ja vastuu
sis. puheenvuoro Teemu Mäki ja pienryhmäkeskustelut

Taiteilija, kirjailija, ohjaaja, tutkija, kuvataiteen tohtori Teemu Mäen johdolla pohditaan miten taide muuttaa maailmaa ja meitä. Mikä on taiteen yhteiskunnallinen merkitys? Mikä on taiteen yksilökohtainen merkitys? Miten taiteen vaikuttavuutta voisi vahvistaa?

Pakkahuone (Tullikamarin aukio 2)

17.00-18.30 Tampereen kaupungin vastaanotto

Raatihuone (Keskustori 10)

19.00 Tanssivirtaa-esitys ja jälkilöylyt

Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali tuottaa pirkanmaalaiselle tanssiyleisölle ajankohtaisen otoksen kotimaisen nykytanssin virtauksista. Tanssivirtaa on ikkuna Suomen nykytanssiin, teosten kierrätysareena vakiintuneille tekijöille ja esittäytymispaikka uusille ammattilaisille. Lisätietoja tästä.

Hällä-näyttämö (Hämeenkatu 25)

20.30 @Klubi

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin virallinen festivaaliklubi.

Klubi (Tullikamarin aukio 2)

25.5.2018 Perjantai

 

9.30-14.30 Aktivismin anatomia
sis. Yllätyspuheenvuoro, Kiertoliike-taiteilijat, lounas

Yllätyspuheenvuoro julkistetaan kun ilmoittautumiset alkavat. Yllätyspuheenvuoron jälkeen päästään suoraan toimintaan Kiertoliike-taiteilijoiden kanssa. Vuoden 2018 Kiertoliike-taiteilijat ovat:
Diina Bukareva, tanssitaiteilija Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Inka-Leea Hakkarainen, tanssitaiteilija Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Hanna Kahrola, tanssitaiteilija Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Mira Kautto, tanssitaiteilija Keski-Suomen Tanssin Keskus
Hanna Korhonen, tanssitaiteilija Pohjanmaan tanssin aluekeskus
Kati Raatikainen, tanssitaiteilija Tanssin aluekeskus Helsinki
Tanja Råman, tanssitaiteilija Pohjoinen tanssin aluekeskus
Annastiina Saastamoinen, tanssitaiteilija Läntinen tanssin aluekeskus

Pakkahuone (Tullikamarin aukio 2) ja julkiset tilat

14.30-18.00 Vaikuta ja hyödy
sis. vaikuttajapuheenvuorot ja kahvipöytäkeskustelut

Inspiroidu kahvipöytäkeskusteluista yhdessä vieraidemme kanssa:
Maryan Abdulkarim, tietokirjailija, toimittaja
Frank Johansson, Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja
Seija Lukkala, Globe Hope toimitusjohtaja
Hannu Oskala, freelance-muusikko, kuntapoliitikko
Anni Valtonen, Maailman Kuvalehti päätoimittaja

Lopuksi Sitran vanhemmat neuvonantajat Liisa Hyssälä ja Jouni Backman jakavat käytännön vinkkejä poliittiseen vaikuttamiseen.

Pakkahuone (Tullikamarin aukio 2)

20.00 Tanssivirtaa-esitys ja jälkilöylyt

Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali tuottaa pirkanmaalaiselle tanssiyleisölle ajankohtaisen otoksen kotimaisen nykytanssin virtauksista. Tanssivirtaa on ikkuna Suomen nykytanssiin, teosten kierrätysareena vakiintuneille tekijöille ja esittäytymispaikka uusille ammattilaisille. Lisätietoja tästä

Hällä-näyttämö (Hämeenkatu 25)

26.5.2018 Lauantai

 

13.00-16.00 Kiertoliike Ekstraplus -ohjelma: Liikelaiturin brunssi

Tule tutustumaan valtionpalkinnon saaneeseen ja 5-vuotisjuhlavuottaan viettävään Liikelaituriin ja pirkanmaalaisiin tanssitaiteilijoihin. Luvassa yhdessäoloa erikoisen brunssin kera. Mukaan mahtuu 30 ensiksi ilmoittautunutta.

Liikelaituri (Yliopistonkatu 58 D, 1 krs.)

19.00 Tanssivirtaa-esitys ja jälkilöylyt

Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali tuottaa pirkanmaalaiselle tanssiyleisölle ajankohtaisen otoksen kotimaisen nykytanssin virtauksista. Tanssivirtaa on ikkuna Suomen nykytanssiin, teosten kierrätysareena vakiintuneille tekijöille ja esittäytymispaikka uusille ammattilaisille. Lisätietoja tästä.

Hällä-näyttämö (Hämeenkatu 25)

Ohjelman muutokset mahdollisia.

Pin It on Pinterest

Share This